2015. március 12., csütörtök




Tanácsok  üzembe helyezéshez!





Kedves vásárlónk ,  pár pontban szeretnénk segíteni Önnek a megvásárolt felszíni szivattyú üzembe helyezéséhez.


  1. A felszíni szivattyúkat az első üzembe helyezés előtt teljesen fel kell tölteni vízzel, és csak ezt követően szabad és lehet beindítani.



  1. Nagyon fontos alapelv, hogy a szívócső végére egy visszacsapó szelepet (lábszelepet) kell szerelni, hogy a szivattyút üzembe helyezéshez fel tudjuk tölteni a szállítandó folyadékkal, valamint az, hogy a szívócsőnek abszolút tömítettnek kell lennie. Tömítetlen szívócsövön a szivattyú levegőt is szív, amely jelentősen csökkentheti teljesítményét, akár a víz felszívás is meghiúsulhat.


  1. Szívócső kiválasztásánál figyelembe kell venni a gyártó/forgalmazó által megjelölt csőcsatlakozás méretét.
Pl:. A felszíni szivattyú csőcsatlakozása 1” (col), akkor érdemes ezt a méretű szívócsövet kiválasztani, ettől eltérni , ha szükséges egy mérettel lehet Pl:. ¾” –ra. A csőellenállás annál nagyobb, minél kisebb a cső átmérője, hiszen ugyanaz a vízmennyiség kisebb keresztmetszetű csövön nagyobb sebességgel kell, hogy áramoljon. A szívócső minden esetben merev cső kell ,hogy legyen, hogy a szivattyú szívóhatása ne tudja összelapítani.


  1. A szivattyúk motorja a hálózati dugó bedugásával vagy hálózati kapcsolóval indítható el.


Érdekesség: A szivattyúk használata jelentős megtakarítást eredményezhet a víz- és csatornadíjakban, szivattyútípustól és vízdíjtól függően 100-400 köbméter víz felhasználása esetén a szivattyú ára már megtérülhet.


Fontos: Ha a szállított folyadékban homok, vagy egyéb csiszolóanyag hatású szennyeződés van, az jelentősen csökkenti a szivattyú élettartamát. . A felszíni szivattyúk nem járhatnak szárazon, nem járhatnak tartósan teljesen elzárt csap mellett és a fagytól védeni kell. Ezen okból adódó károsodás ,meghibásodás garancia vesztéshez vezethet.